Krönika: Vad händer efter Eskapisterna?

Då nådde Eskapisterna avsnitt hundra… Emellanåt måste jag dubbelkolla för att vara helt säker att det är sant. När jag och Tomas Engström började spela in programmet så hade vi ingen aning om var vi skulle landa med produktionen, vi gjorde det uteslutande för att det var ett projekt vi tyckte var stimulerande och roligt att driva. Oavsett vilka andra engagemang vi hade, deadlines att möta eller skillnader i tidszoner, så var vi fast beslutade att varje vecka lämna ifrån oss något till vår växande skara lyssnare. När Tomas fick förhinder fick vi snabbt hjälp av Pavo Hemmingsson och allt kunde rulla på… Med ett sådant driv är det kanske inte konstigt att vi nått hit, men det känns ändå som något enormt stort.

Som de flesta av våra lyssnare säkert hört under de senaste dagarna, när de lyssnat på våra tankar om Battlefield Earth, så väljer vi att avsluta Eskapisterna för att göra en nystart. Det beror självklart inte på att vi börjat ogilla arbetet eller att där är något problem i produktionen. Att spela in ett avsnitt veckan i över två år gör att man som deltagare blir väldigt fäst vid programmet och att ha det i vardagen, något jag skulle välja att kalla ett kärt besvär. Alla de åtskilliga timmar vi spenderat framför mikrofonerna, antingen lyckligt skrattande eller frustrerat suckande åt dagens ämne, har varit en erfarenhet vi aldrig kommer glömma och hoppas fortsätta med.

Men i och med att vi nådde det hundrade avsnittet, så kändes tiden mogen att justera formatet en aning så att vi har öppnat för möjligheten att ha alternativa avsnitt med annorlunda innehåll. Med det sagt kommer vi fortsätta att prata om film och berättelser, precis som tidigare, men med en lite mer återhållsam speltid.

Tomas Engström väljer nu också att ta en paus från inspelningarna en tid. Tomas har, som de flesta som följer hans kanal Conradargo Recenserar vet, redan mycket på sin tallrik och vill ha en chans att hämta andan. Med det sagt är Tomas fortfarande en aktiv skribent på DigitalEscape och låter hälsa att han tänker fortsätta att skriva som tidigare. De som tyckt om Tomas och mitt prat i högtalarna och känner sig besvikna, kan jag meddela att vi har en del planer på gång som vi hoppas kunna sätta i rullning inom en inte allt för avlägsen framtid. Vad vi planerar vill eller kan jag inte avslöja, men att det kommer med radioprat från oss båda även i framtiden. Det garanterar jag!

Framöver blir det däremot jag och Pavo Hemmingsson som fortsätter att fylla torsdagarna med vårt webbradiosnack om berättelser och berättande. Allt kommer att kännas nyare, samtidigt som det är behagligt bekant. Givetvis kunde vi inte låta bli att ta oss an en riktig filmklassiker till vårt första avsnitt… Håll ögon och öron öppna inför torsdag!

Vi hoppas ni vill följa med på denna nya resa och att den kommer bli minst lika underhållande…

Danny Ahrling
danny.ahrling@digitalescape.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *