Gott nytt år 2016

Vilket år det har varit…

Inte nog med att det varit stormigt och händelserikt i allmänhet, så har det hänt mycket på DigitalEscape.

Den största förändringen var att Eskapisterna i våras nådde sitt hundrade avsnitt och vi valde att avsluta podcasten… men ur askan reste sig dess uppföljare, RadioEscape, sig likt en fågel Fenix. Samma grundläggande upplägg, men med lite stramare regler och speltid. Tomas Engström lämnade tyvärr veckoinspelningarna på grund av tidsbrist, men kom glatt tillbaka i tre specialavsnitt slutet på året. Istället är det Pavo Hemmingsson som axlar rollen som permanent bisittare och tillsammans har vi tagit oss an stora som små filmer i en blandad och härlig kompott. Bättre start på en ny podcast kunde vi inte haft och även om vi sörjer den numera nerlagda Eskapisterna, lever dess anda vidare i RadioEscape.

På tal om podcastande så återvände också En Gaijins Vardag till etern i tre specialavsnitt, som nu istället fokuserade på att vara turist snarare än att vara student. Trots att inspelningarna planerades tidigt när det blev aktuellt för Tomas Engström att resa tillbaka till Japan, så såg det ett tag ut som att allt skulle ställas in. Problem med resebolag tvingade Tomas att vända hemåt igen, men envis vinner med hjälp från vänner och kollegor… Resan blev av och en månad kunde till slut spenderades i det magiska landet i öst.

Anna Jormalainen började också skriva recensioner och krönikor på sidan, med en lite annan ton och ett annat urval på filmer och böcker. Ett tillägg och en utökning redaktionen varit rörande överens om bidrar till DigitalEscapes egna och speciella blandning.

Tyvärr har det inte bara varit roliga tider… förutom en del stress och att balansera det passionsprojekt DigitalEscape är och livet i allmänhet, så har vi haft en del tekniska problem. Allt från tekniska problem hos leverantören, som inte brådskar med att reparera skadan, till rena serverhaverier. Ett drastiskt sådant gjorde att en stor del av vårt arkiv skadades och vår trogna webbansvarige Ted Stridh jobbar fortfarande hårt med att försöka reparera de skadade delarna och filerna från sidan för att återställa arkivet. Förhoppningsvis kommer det nya året att fyllas av, förutom allt nyproducerat, allt som tills nu legat otillgängligt.

Att skriva och driva DigitalEscape är något vi alla är rörande överens om är något vi älskar att göra. Oavsett om det handlar om att sitta och skriva ner sina tankar och funderingar i en recension eller krönika, för att inte tala om att sitta och snacka i podcasts. Det är med ett leende vi publicerar våra bidrag till sidan och det är lika roligt varje gång att se besöksstatistiken. 2015 har varit ett bra år med många spännande utmaningar…Nu ser vi fram emot 2016 och vad det kommer att bjuda på för överraskningar…

Så till alla er som besöker oss, läser våra texter och lyssnar på våra podcasts… tack för att ni finns! Ni gör allt vårt jobb värt varenda sekund…

Ha ett fantastisk slut på det gångna året och ett riktigt gott 2016 till er all!

Danny Ahrling
danny.ahrling@digitalescape.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *