En Gaijins Vardag inställt på grund av bagage

Vi har fått veta att Tomas Engström, som idag påbörjade sin resa till Japan, tvingas vända hem igen. Orsaken är strul med bagagehanteringen.

Efter att ha mellanlandat i Helsingfors, blev det problem vid incheckningen hos Finnair. Bagaget som normalt skickas mellan flygen, blev av oförklarligt annorlunda hanterat av personalen på plats, vilket ledde till att Tomas tvingades checka ut väskorna för att sedan checka in dem igen vid nästa disk. Något som även resterande personal vid incheckningen fann märkligt. När bagaget äntligen kunnat hämtats och behandlats, var incheckningstiden passerad och Tomas biljett är makulerad.

– Jag är jättebesviken, säger Tomas, och är enormt frustrerad. Men personalen på Finnair försökte verkligen både hitta mina väskor och också att hitta ett ersättningsflyg åt mig.

Dessvärre fanns första lediga plats på den kommande lördagen, men då till ett markant högre pris.

– Det skulle motsvara en hel månadslön för mig. Om jag accepterat det hade jag inte haft pengar att leva för när jag äntligen kommit fram. Hur lockande det än är, blir det inte en hållbar situation.

Ingen ersättning får Tomas heller för biljetter, eftersom han inte checkats in i tid och därför registrerats som icke närvarande. Trots att han både fanns på plats vid disken och var beredd att checkas in i god tid, men bolaget förlade hans packning.

– Hur surt det än känns får jag kanske vara tacksam att de åtminstone hjälper mig komma hem igen, säger Tomas. Jag har fått en biljett hem till Umeå, men det var inte riktigt det slutmålet jag hade hoppats på att få ha.

Detta innebär tyvärr att de kommande avsnitten av En Gaijins Vardag inte kommer att spelas in, till alla inblandades besvikelse. Vi vill be om ursäkt till våra läsare och lyssnare.

– Jag såg inte bara fram mot resan, utan också att både få komma igång med bloggandet och podcastandet igen, säger Tomas. En fantastisk månad med upplevelser gick upp i rök på bara tio minuter… Kvar blev en dyr, men ogiltig, flygbiljett och en krossad drömsemester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *