Dagen då framtiden kom…

För alla stora science fiction-fantaster och Tillbaka till framtiden-älskare är det, minst sagt, en speciell dag idag. I den andra filmen i Tillbaka till framtiden-trilogin, reser den unge Marty McFly tillsammans med sin excentriske vän Emmett ”Doc” Brown till den 21:e oktober 2015…

Att säga att visionen av 2000-talet där var till för att underhålla, snarare än att försöka förutspå vad som komma skulle, är ganska överflödigt. Framtiden Marty och Doc Brown möter dryper av 80-talets fantasifulla visioner om teknologiska framsteg och möjligheter, men det är också en stor del av filmens charm.

Oavsett om just den andra delen i trilogin är ens personliga favorit eller den i serien man ogillar mest, är det ett spännande datum som verkade så avlägset när filmen kom. Att nu vara där känns underligt, tillsammans med att ”framtiden” redan imorgon kommer att vara det förflutna… Kanske blev inte allt som vi trodde eller hoppades, men vem vet vad som kommer hända imorgon? Om en vecka? En månad? Nästa år..?

Vad vi kan göra är att ha Doc Browns visdomsord i åtanke när vi strävar framåt, in i det okända.

Vi ses i framtiden!
Danny Ahrling
Tillsammans med redaktionen på DigitalEscape

BTF2-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *